- Zelfvertrouwen Ontwikkelen? Krijg weer meer balance in je leven!
Blijvend Zelfvertrouwen.com - De website voor blijvend zelfvertrouwen
zelfvertrouwen ontwikkelen 9 oktober 2019
mm
Pauline Geen reacties

Zelfvertrouwen ontwikkelen zie je hier geen oplossingen meer voor? Dan zou dit weleens iets voor jou kunnen zijn!

Ja! Ik wil mijn zelfvertrouwen ontwikkelen!

Zelfvertrouwen ontwikkelen? In dit artikel probeer ik je hand vaten aan te reiken en ook te gebruiken in je dagelijkse leven.

zelfvertrouwen ontwikkelenEen goed zelfvertrouwen begint dat je ook vertrouwd bent met jezelf. Dat je goed weet van jezelf  wat je wel of niet kunt, en dat je daar een goede balance in vind, zonder dat je last hebt van zelfoverschatting.

Je moet ook niet bang zijn om fouten te maken, je bent immers geen machine iedereen maakt fouten. Als je goed in je vel zit word dit ook door je naasten opgemerkt.

Je durft ook veel beter voor je mening uit te komen en op iemand af te stappen. Ook in een groep durf je meer naar voren toe te treden. Ook zul je meer voor andere mensen durven op te komen.

Positiviteit uitstralen

Het zal ook meer positiviteit uitstralen tijdens je werk, je prestaties zullen toenemen en voor je collega’s blijft dit ook niet onopgemerkt.

En waarom toch zijn we altijd met anderen bezig wat zal hij/zij daar wel niet van vinden. Wat maakt het nou uit of hij/zij mij wel of niet aardig vind, het zijn allemaal maar moment o

Als je veel zelfvertrouwen hebt ben je ook vriendelijker voor jezelf maar ook naar een ander toe. Je bent ook veel sneller geneigd om minder fouten te maken, je zult merken dat alles veel beter uit je handen komt.

Je gaat je daardoor innerlijk ook weer beter voelen, je zult meer berusting krijgen en je zult zien dat je jezelf ook weer aardig gaat vinden.

Hieronder een aantal punten wat belangrijk is om je zelfvertrouwen te vergroten:

Je moet je gedachten niet op de vrije loop laten gaan wat anderen wel niet denken, dan kun er beter maar op af stappen en vraag het gewoon en meestal blijkt er heel iets anders aan de hand te zijn, het kost overigens ook nog eens bakken vol negatieve energie.

Jezelf niet onderschatten je kunt meer als je denkt, de één zal beter hier in zijn en een ander zal daar weer beter in zijn, dat geld voor jou maar ook voor een ander.

Neem de dag nog eens bewust door wat je allemaal hebt gepresteerd en wees daar eens positief en trots over.

Als iemand jou een compliment geeft wees daar eens bewust dankbaar voor, en zeg dan is dankjewel. Je zult zien dat je na verloop van tijd je daardoor beter gaat voelen.

Begin de dag met een lach

Toon eens een blij gezicht dan zul je zien wat voor een effect dit geeft, de kans is groot dat jij ook een glimlach terug krijgt. Daar doe je het toch voor, het kost niks. Daar zul je ook weer meer zelfvertrouwen van krijgen, en je zult zien dat je hiervan ook weer een beter gevoel krijgt.blijde vrouw

Wees ook eens aardig voor jezelf, en denk niet altijd wat die ander daar nou van vind. Je hoeft niet altijd aardig te zijn, je mag best wel eens zeggen waar het op staat. Dus kies eens voor jezelf je mag best wel eens egoistisch zijn.

Fouten maken mag je zult zien als je ze maakt dat je er ook weer veel van opsteekt. Je moet maar zo denken dat iedereen wel eens een fout maakt. Ook wel belangrijk is  als je ze maakt dat je er wel vrede mee hebt.

Durf eens een keer nee te zeggen tegen jezelf maar ook tegen een ander. Het is niet altijd een kwestie van moeten, maar het je mag het een keer doen. Je zult ervaren dat het veel minder spanning geeft.

Ga eens iets nieuws ondernemen ook daar krijg zelfvertrouwen van. Open staan voor vernieuwing geeft je energie. Ofwel positieve energie.

Ga eens een oprecht vriendelijk gesprek aan, en houd goed oogcontact. En wees belangstellend in vraag en antwoord. Ook hiervan zul je ervaren dat je er een goed gevoel aan over houd.

Je houding veranderen ten opzichte van anderen. Probeer dit ook uit te stralen, loop rechtop en kijk voor je uit (niet naar de grond). Laat je stem wat beter horen en kom duidelijk over.

Belangstelling tonen

Ga eens met een ander in gesprek en doe dit wel oprecht. Vraag nou eens gewoon hoe gaat het nu met je. Alleen al dat je belangstelling voor een ander toont zul je zien dat je minder met je zelf bezig bent. Dat betekend dat je dan minder met je eigen onzekerheden bezig bent. En vergeet niet dat iedereen zijn onzekerheden heeft.

Probeer elke dag eens een bepaald doel te bereiken, ga eens voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf dit ga ik vandaag doen. Ook hier krijg je positieve gedachten en zelfvertrouwen van.

Geef je eigen mening eens bijvoorbeeld tijdens een werkoverleg en laat je hier eens duidelijk gelden. Weten je collega’s waar ze rekening mee kunnen houden.

Blijf goed voor jezelf zorgen leef gezond en probeer te bewegen. Zorg voor de nodige ontspanning. Leef niet als een kluizenaar, blijf onder de mensen komen.

Ook is het belangrijk dat je iemand hebt waar je goed mee kunt praten, een luisterend oor. En vooral ook goed luistert wat die ander te vertellen heeft.

Goede nachtrust

Ook aan al die slapeloze nachten kun je veel tegen doen. Als je s’nachts met tussen pozen wakker word beginnen mensen vaak te piekeren en te malen, van alles wat. Vaak zijn dat gedachten die je hebt over dingen die je overdag meemaakt.vrouw in diepe slaap

Het ergste van alles is dat die gedachten zich maar blijven herhalen en dat je niet meer in slaap kunt komen. En dan gaat s’morgens de wekker weer af en dan voel je je nog vermoeiender dan dat je naar bed bent gegaan.

Hier bestaan best wel oefeningen voor, probeer bijvoorbeeld eens als je wakker word ademhalingsoefeningen te doen, leg je handen eens op je onderbuik. Concentreer je is op je handen, let dan op je ademhaling in je onderbuik en ga dan eens een poosje rustig ademhalen, je zult merken dat je hier rustig van word. Dat komt vooral omdat je allen met je ademhaling bezig, dus niet met piekeren en andere onzin.

Ben je bijvoorbeeld op je werk dan zul al gauw merken dat je last krijgt van concentratie problemen, en als zich dat dagelijks blijft voor doen gaat dat op den duur ook weer ten koste van je gezondheid.

Wil je dankzij de online training van het e-book blijvend zelfvertrouwen jezelf weer terug vinden?

Hierboven staat alles geschreven hoe je jezelf weer terug kunt vinden en je eigen ik weer kunt zijn.

In het e-book blijvend zelfvertrouwen zul je al je problemen die je hebt tegenkomen, en zal je helpen  dat je leven er weer een stuk rooskleuriger uit gaat zien.

Wil je je zelfvertrouwen ontwikkelen. Dan raak ik je dit e-book zeker aan.

Meer informatie om zelfvertrouwen te ontwikkelen? Kijk dan snel hier, want er zijn je er al meer dan 2000 voorgegaan!

Ja! Ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *